Borsa İstanbul’da halka arzlar hız kesmeden devam ediyor ve sırada Söke Un halka arz var. Bu yıl yatırımcı sayısının 3,5 milyonu geçtiği borsamıza pek çok yeni yatırımcı halka arzlar aracılığıyla katılıyor. Pek çok yatırımcının market raflarından tanıdığı Söke Un halka arz olmadan önce, onaylı izahnamesinde yer alan bazı önemli bilgileri derledik.
Söke Un Finansal Bilgiler
Söke Un, düzenli olarak özkaynaklarını arttıran bir şirket. Onaylı izahnamede yer alan son 4 yıllık verilere göre, Söke Un‘un özkaynakları 2019’dan 2022’ye kadar geçen süreçte yaklaşık 9 kat arttı. Firmanın özkaynak karlılığı %35 oranında.
Şirketin net dönem karı 2020 yılında 10 milyon TL civarında seyrederken 2022 yılında bu rakam 126 milyona çıktı. Söke Un’un net karını da düzenli olarak arttırdığı görülüyor. İzahnameye göre şirketin esas faaliyet karı da bu dört yıllık süreçte artmış görünüyor.
Söke Un Halka Arz Fiyatı, FK Oranı ve PD/DD
4-5-6 Ocak tarihlerinde talep toplayacak olan Söke Un’un halka arz fiyatı 7,50 TL. Yüzde 20’lik bir iskonto ile talep toplanacak.
Söke Un halka arz konsorsiyum lideri QNB Finansinvest. Mevcut sermayesi 309 milyon olan şirketin yeni sermayesi 386 milyon 500 bin TL olacak.
Şirketin halka arz sonrası işlem görmeye başladığında 20 FK oranına ve 2,40 PD/DD oranına sahip olması bekleniyor.
Söke Un Halka Arz Oransal mı Eşit Dağıtım mı?
Söke Un halka arzı oransal dağıtım yöntemi ile gerçekleşecek.
Söke Un Halka Arz Gelirleriyle Ne Yapacak?
Şirketin halka arzdan elde edeceği gelir; gerçekleştireceği güneş enerjisi santrali kurulumu, hammadde ve mamul depolarında kapasite artışı ile sonuçlanacak yeni depo yatırımları, unlu mamuller tesisi yatırımı için makine ve ekipman harcamaları, işletme sermayesinin güçlendirilmesi ve yatırım fırsatları için kullanılacak.
Halka arzdan elde edilen gelirin %30’nun Aydın Söke’de ve Ankara Sincan’da güneş enerjisi santrali kurulumu için harcanması bekleniyor.
Yine halka arzdan elde edilen gelirin %12,5’unun ilave hammadde ve mamul deposu kapasite artışında kullanılması planlanıyor.
